Maskrosrot främjar livsflödet, vilket kan begränsa ansamlingen av vissa gifter.
På så sätt bidrar det till att upprätthålla en hälsosam leverfunktion. · Gurkmeja (Curcuma longa).
Curcuminoiderna i gurkmeja är kraftfulla antioxidanter , som neutraliserar fria radikaler som är skadliga för leverhälsan.
Det finns bevis på förbättrad aktivitet hos enzymer som är väsentliga för hälsan hos detta organ, glutation-S-transferas och UDP-glukuronyltransferas.
Kronärtskocka (Cynara scolymus).
Det hjälper till att upprätthålla ett hälsosamt blodflöde, och kronärtskocksblad skyddar också mot leverskador orsakade av fria radikaler och korrekt förnyelse av leverceller.
Schisandra (Schisandra chinensis).
Schisandra kan vara fördelaktigt för att främja toxiska deaktiveringsprocesser i levern och kan fungera som leverantioxidantskydd.
Havtorn (Hippophae rhamnoides).
Innehåller en potent blandning av antioxidanter med fördelar för leverhälsan.
Grönt te (Camellia sinensis).
Antioxidantpolyfenolerna i grönt te har en mycket kraftfull hämmande effekt mot lipidoxidation.
Detta är särskilt viktigt i förhållande till leverfetter.