Vitamin E eller tokoferol förekommer naturligt som en blandning av flera former (alfa, beta, gamma och delta). Dess konsistens är fet och med en karakteristisk doft av vegetabilisk olja. Det är en av huvudkomponenterna i vegetabiliska oljor i dess oförtvålbara del. Bra antioxidant som används i kosmetika och näring. Fysikalisk-kemiska egenskaper Den är av låg volatilitet. Den har god löslighet i vegetabiliska oljor, animaliska fetter, organiska lösningsmedel och etylalkohol. Dålig löslighet i vatten. Instabil med syror, milda alkalier och oxidationsmedel. Användningar och tillämpningar Indikationen för dess antioxidanteffekt i kosmetika beror på att den blockerar bildningen av nitrosamin i kosmetiska produkter. Används i stor utsträckning vid framställning av: Handkrämer, läppbalsam, synergier med eteriska oljor och tvålar. På livsmedelsnivå är tokoferol ett kosttillskott eftersom det är vitamin E. Vi rekommenderar att det förvaras i en sluten behållare på en sval och torr plats i originalförpackningen.