Dextrinerat bröd är rostat bröd som utsätts för en långsam bakningsprocess vid kontrollerad temperatur och tider, tack vare vilken stärkelsen i brödet fragmenteras till dextriner, maltos och andra disackarider och en enhetligt dextrinerad deg erhålls.
Stärkelsedextrineringsprocessen (andra tillagningen) är en naturlig försmältningsprocess eftersom den förutser det efterföljande arbetet av bukspottkörtelamylas (enzym som ansvarar för smältning av stärkelse) och underlättar matsmältningsprocessen, därför dextrinerat bröd. Det är ett mer matsmältningsbröd än vanligt bröd.
För hela familjen.
Det är ett bröd med flera tillämpningar och kan framgångsrikt ersätta vanligt bröd.
På grund av egenskaperna hos dextrinat utökas dess användning avsevärt både för personer med matsmältningsproblem och för dem utan hälsoproblem.
Dextrin fullkornsbröd har gjorts med fullkornsmjöl och kompletterat med folsyra, ett vitamin som är mer efterfrågat under graviditet, amning, tillväxt och hög ålder.