Dinkel är en vetesort som har odlats i cirka 7 000 år och anses vara ursprunget till alla nuvarande vetesorter.
I vissa områden är dinkel känt som grönt vete och i andra som vildvete på grund av dess mer rustika utseende och mer intensiva smak.
Dinkel är lite känd idag eftersom den har varit på väg att försvinna på grund av dess låga produktiva prestanda.
Idag är dess uppgång ostoppbar på grund av dess näringsegenskaper.
Liksom vete innehåller det gluten, vilket är kontraindicerat för personer med glutenintolerans (celiaki).
Jämfört med vanligt vete har dinkel en högre nivå av proteiner, mineraler, vitaminer och spårämnen.
Förutom en bra nivå av protein innehåller den även de åtta essentiella aminosyrorna.
Detta är mycket intressant för de vegetarianer. Dess goda bidrag av magnesium, järn, fosfor, vitamin E, vitamin B och betakaroten gör den mycket näringsrik.
För hela familjen. De kan ersätta bröd och tortillas i måltider, aptitretare och kanapéer.
Perfekt för frukost, lunch eller middag.
De kan konsumeras ensamma eller med sött (sylt, honung) eller salt (patéer, margariner, smör) etc.