Uppskattad inom traditionell kinesisk medicin i över 6 000 år. Svampar fick betydelse under Mingdynastin (1368-1644), där de ansågs vara "livets elixir" och var reserverade för att endast avnjutas av kejsaren och hans familj. Asiatiska shiitakesvampar nämndes i några av de äldsta medicinska texterna kända för sina hälsobringande egenskaper. De är infödda endast i vissa delar av Asien, även om de nu odlas i många delar av världen. Eftersom den allmänna befolkningen har anammat etnisk matlagning, har de särskilt asiatiska smakerna tillsammans med deras popularitet stöds av medicinska rapporter om Shiitake och andra asiatiska svampar eftersom de erbjuder ett antal fördelar för vår hälsa.
Shiitakesvamppulver kan läggas till soppor, såser och röror med grönsaker, eller som dressing i sallader. Det förbättrar smaken på hemlagade rätter, ger dem en rökig smak, och används även som te och som extrakt. Shiitakesvampar har uppskattats i tusentals år för sin rika rökiga smak och hälsosamma egenskaper. Som livsmedel har Shiitakesvamp alla åtta essentiella aminosyror i en mycket hög andel, förutom att de är en rik källa till protein. När de används i sin soltorkade form ger de en värdefull dos av vitamin D som finns i väldigt få livsmedel.
Användningsinstruktioner:
- Tillsätt 1-2 teskedar till rätter, såser, smoothies, juicer etc. - När den väl har öppnats trycker du helt enkelt ut luften ur påsen innan du stänger igen för att bevara maximal styrka. - Förvara Shiitake-pulvret på en sval, mörk och torr plats.