Cocoa Wafer Paste innehåller cirka 300 aktiva substanser, inklusive fenyl, etylaminer och serotonin. Det är grunden för tillverkning av choklad. Kakaoträdet kom från tropiska klimat i Sydamerika och var heligt för maya- och aztekerna. Wafer Cocoa Paste är en fantastisk mat på grund av dess innehåll av antioxidanter och andra näringsämnen. Odlat av bönder i Peru innehåller kakaopasta i rån tre gånger mer antioxidanter än grönt te, mer än rött vin, gojibär eller açai. Kakaobönorna skördas för hand, inslagna i baljor, från vilka den bästa kvaliteten väljs, de fermenteras för att minska en del av deras ursprungliga bittra smak, kakaobastan erhålls genom att pressa de malda kakaobönorna tills de blir en pasta, som smälter för att förvandla den till en juice; denna juice formas sedan till rån.
NÄRINGSINFORMATION (per 100 gr): Energi 2585 kJ / 625 kcal Protein 14,5 g Kolhydrater 17,25 g varav sockerarter 3 g Fiber 10,5 g Fett 53 g Varav mättad 32,3 g Salt 0,1 g