Vår gelatinerade svarta maca är gjord av 100% svarta maca rötter. Det är en 4:1 produkt, vilket innebär att det krävs 4 kg rå maca för att producera 1 kg gelatinerad maca. Gelatineringsprocessen tar bort allt stärkelseinnehåll. Resultatet är ett pulver som är lättare att smälta än rå Maca.
De två huvudsakliga fördelarna med att använda gelatinerad maca är
- Lättare matsmältning - eftersom stärkelsen elimineras och smälts bättre i magen. - Mer koncentrerade näringsämnen - frånvaron av stärkelse gör att gelatinerad maca har en högre koncentration än råa Maca-pulver. - Vissa aktiverade näringsämnen - uppvärmning av Maca-rötterna förstärker vissa näringsämnen, inklusive metaboliter och mineraler
Är gelatinerad Maca rätt för dig?
Om du har en allmänt känslig mage eller något annat problem med matsmältningen, eller om du har svårt att smälta stärkelse, då är Gelatinized Maca det bästa valet för dig. Anledningen är enkel; medan rå Maca kan orsaka tillfälliga symtom som uppblåsthet, gaser eller magbesvär (hos cirka 5 % av människorna), kommer det gelatinerade pulvret helt enkelt inte att göra det. Om du inte har matsmältningsproblem rekommenderar vi vår råa Maca PREMIUM (som innehåller en blandning av de olika varianterna av Maca i samma proportion). KÄLLA TILL FIBER
NÄRINGSINFORMATION (per 100 gr) Energi 1209 kj / 289 kcal. Fett 2 g. varav mättad 0 g. Kolhydrater 64 g. varav sockerarter 32 g. Fiber 8 g. Protein 14 g. Salt 0 g.