Inulin är en löslig kostfiber som utvinns uteslutande från cikoriaroten. Pulvret erhålls från filtrering och rening av cikoriarötter, vilket ger den högsta möjliga inulinkällan. Eftersom det är ett lösligt pulver, kan det läggas till vilken mat eller dryck som helst utan att påverka dess smak eller konsistens för mycket, vilket ger en fantastisk fiberkälla till din dagliga kost. 100% naturligt, inulin hjälper till att öka det dagliga fiberintaget, ökar mättnaden och hjälper till att upprätthålla ett hälsosamt matsmältningssystem. Inulin tillhör en klass av kostfibrer som kallas fruktaner och klassificeras som en unik grupp av naturliga polysackarider. HÖGT FIBERHÅLL
Bidrar till normal tarmfunktion genom att öka avföringsfrekvensen.
NÄRINGSINFORMATION (per 100 gr)
Energi 849 Kj/203 Kcal Fett 0 g Varav mättad ,0 g Kolhydrater 8 g Varav sockerarter ,8 g Fiber 89 g Protein 0 g Salt 0 g
HUR MAN ANVÄNDER Det kan införlivas i bearbetade livsmedel, yoghurt, mjölk, grönsaker och sötningsmedel. Det kan användas i bakning, för att bevara fukten i kakor och kakor och är ett utmärkt bindemedel för många livsmedel. som förtjockningsmedel eller för att lägga till någon mat eller dryck med liten eller nästan ingen inverkan på smaken. För varje 5 gram produkt ökar fiberintaget med 4,4 gram.
Genom att blanda det med vatten och värma det kan Inulin användas för att producera en sirap. Inulin kan också läggas till smoothies för att göra dem tjockare och för att öka sötman.