Cassavamjöl erhålls från hela roten. I det här fallet skalas roten, torkas och mals, vilket resulterar i ett pulver som liknar vetemjöl men mycket mer intressant eftersom det inte orsakar inflammation. Fungerar bäst som matlagnings- eller bakmjöl. Det är också lättare för de flesta att smälta eftersom det har mindre koncentration av ren stärkelse. Om du har problem med att använda kokos- eller nötbaserat mjöl är kassava ditt utmärkta alternativ för glutenfritt bakning.
Eftersom det är helt spannmålsfritt är det ett bra alternativ för de med symtom på glutenintolerans eller känslighet. Den är även lämplig för Paleo-dieten. Det bästa sättet att använda kassavamjöl är att komplettera det med andra näringsrika livsmedel för att öka fibrerna, vitaminerna och mineralerna i dina recept. Du kan till exempel öka mängden fibrer i recept genom att använda kassavamjöl i kombination med fiberrik mat som chia eller linfrön. Den kan också användas för att göra pizza eller crepedeg som kan toppas med dina hälsosamma favoritingredienser (råost, tomatsås, grönsaker, frukt eller avokado)