Denna stärkelse är gjord av kassavaroten, resultatet är ett fint vitt pulver som liknar majsstärkelse. Cassava ger elasticitet till degar, hjälper till att ge fyllighet till glutenfria degrecept och ger i många fall den krispiga och luftiga konsistensen som är karakteristisk för riktigt bröd.
*Används även för att tjockna vätskor, puddingar, godis, såser etc. Den kan användas för att förbereda en krämig vaniljsås och för dina mjölkfria glassar.
* Två stora molekyler som består av enkla sockerarter, som kallas amylos och amylopektin, gör stärkelse till den perfekta ingrediensen i många matlagningsrecept på grund av dess vidhäftande egenskaper, samma som gör bröd och kakor svampiga.
* Kassavaroten har mer stärkelse än andra knölar, därav dess stora potential som vetersättning.
* Med kassavastärkelse är det inte nödvändigt att tillsätta jäst för att få den klibbiga strukturen som är typisk för livsmedel gjorda med vete. Den används som ett absorberande och vattenbindande medel.