Presalta från Nova Diet är ett kosttillskott som bidrar till att upprätthålla normalt blodtryck. Egenskaper för dess aktiva ingredienser: - Fermenterad svart vitlök Svart vitlök är en lagrad vitlök som är gjord av vitlök, Allium sativum L. Den har en högre koncentration av sina bioaktiva principer, varför den tillskrivs större hälsofördelar. För att producera fermenterad svart vitlök utsätts vitlökshuvudena för kontrollerade temperatur- och luftfuktighetsförhållanden: cirka 70 grader Celsius och cirka 85-90 % luftfuktighet.
Vitlök har en fullständig hjärtskyddande effekt, förknippad med dess innehåll av S-allyl-cystein, vilket gör dess frekventa konsumtion fördelaktig i de flesta kardiovaskulära riskfaktorer. Frekvent konsumtion av vitlök minskar både systoliska och diastoliska blodtrycksnivåer.
- Pleurotus cystidiosus Några av de hälsosamma egenskaperna som svampar och deras bioaktiva föreningar har är: antioxidant, antihypertensiv, antiallergisk, hepatoskyddande, hypokolesterolemisk, antidiabetisk, antifetma, immunmodulerande...
Verkningsmekanismen för bioaktiva föreningar med antihypertensiva effekter (svamppolysackarider) är att hämma aktiviteten hos det angiotensinomvandlande enzymet (ACE), som hämmar en rad reaktioner i renin-angiotensinaldosteronsystemet, som reglerar blodtrycket.
-Aronia Svartbär med syrlig smak och hög halt av antocyaniner och antioxidanter.
Dess näringssammansättning inkluderar vitaminer C, B1, B2, B5, B6, folsyra och mineraler, såsom kalcium, kalium och magnesium. När det gäller dess aktiva ingredienser utmärker sig innehållet av antocyaniner och procyanidiner, liksom karotenoider, äppelsyra, citron- och klorogensyror, quercetin...
Dess konsumtion är förknippad med fördelar för kardiovaskulär hälsa, som anses vara en hjärtskyddande frukt, som de flesta bär och bär.
- Oliv Oleuropein är en bitter iridoid som finns både i olivbladet, i frukten och i oljan, även om innehållet i bladet är mycket högre än de andra.
Dess vasodilaterande och diuretiska egenskaper ger en hypotensiv effekt på olivbladsextraktet. Den cellulära mekanismen som är involverad i att sänka blodtrycket är blockeringen av kalciumkanaler. Vidare har det i in vitro-studier observerats att oleanolsyrakomponenten kan hämma det angiotensinomvandlande enzymet (ACE), också en mekanism för hypotensiv effekt.
Denna hypotensiva effekt, tillsammans med olivbladets egenskaper att vara antioxidant, hypoglykemisk och hypokolesterolemisk, klassificerar det som en hjärtskyddande ingrediens.
- Kalium Kalium är den huvudsakliga intracellulära katjonen och dess funktion är avgörande för att reglera vattenbalansen och syra-basbalansen inuti celler. Det bidrar bland annat till överföringen av nervimpulser, kontrollen av skelettmuskulaturens kontraktilitet och upprätthållandet av blodtrycket.