Matsmältningsenzymer införlivas i matsmältningskanalen för att bryta ner maten till dess näringsämnen. Dessa kan sedan tas upp genom tarmväggen och komma in i blodet. Om detta enzymsystem inte fungerar effektivt kan optimal hälsa inte upprätthållas på grund av dåligt upptag av de näringsämnen som kroppen behöver. Om mat passerar in i tjocktarmen osmält, jäser de närvarande bakterierna den och orsakar följaktligen flatulens, uppblåsthet och diarré. Naturliga växtenzymer har fördelen att de, jämfört med enzymer av animaliskt ursprung, erbjuder hög biotillgänglighet och lätt accepteras av matsmältningskanalen. Att äta en hälsosam kost, med hälsosam mat, garanterar inte att vi får de nödvändiga näringsämnena för vår kropp. Detta kan uppstå på grund av brist på matsmältningsenzymer, vilket gör att kroppen inte får de näringsämnen den behöver för en korrekt kost. Fördelarna med att ta matsmältningsenzymer: De hjälper matsmältningen och minskar den så kallade "surheten". De minskar känslan av uppblåsthet och gaser. Förbättrar matsmältningen av mejeriprodukter. Matallergier minskar på grund av god proteinsmältning. De förbättrar tillstånden för hiatusbråck och sår. Daglig dosering 1 till 3 tabletter om dagen, i början av varje måltid Varningar Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen. Förvaras utom räckhåll för små barn. Kosttillskott bör inte användas som ersättning för en balanserad kost.