Matsmältningsenzymer införlivas i matsmältningskanalen för att bryta ner maten till dess näringsämnen. Dessa kan sedan absorberas genom tarmväggen och passera in i blodet. Om detta enzymsystem inte fungerar effektivt kan optimal hälsa inte upprätthållas på grund av dåligt upptag av de näringsämnen som kroppen behöver. Om mat passerar in i tjocktarmen osmält, jäser de närvarande bakterierna den, vilket orsakar flatulens, uppblåsthet och diarré. Naturliga växtenzymer har fördelen jämfört med enzymer från djur, och erbjuder hög biotillgänglighet och lätt absorption i matsmältningskanalen. Att äta en hälsosam kost med hälsosam mat garanterar inte att du får i dig de näringsämnen din kropp behöver. Detta kan uppstå på grund av en brist på matsmältningsenzymer, vilket gör att kroppen inte får de näringsämnen den behöver för en korrekt kost. Fördelarna med att ta matsmältningsenzymer: De hjälper matsmältningen och minskar så kallad "surhet". De minskar känslan av uppblåsthet och gaser. Förbättrar matsmältningen av mejeriprodukter. Matallergier minskar på grund av den goda matsmältningen av proteiner. Förbättrar hiatalbråck och sårtillstånd. Daglig dos 1 till 3 tabletter om dagen, i början av varje måltid Varningar Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen. Förvaras utom räckhåll för små barn. Kosttillskott bör inte användas som ersättning för en balanserad kost.