MIMASA ingefära är gjord av ingefärsrotspulver. Förutom att användas som en kulinarisk krydda, kan den användas i varma kompresser som ett avsvällande medel för smärtsamma eller slemmättade områden.
Det är tillrådligt att använda MIMASA ingefära som en krydda i din kost, eftersom den, liksom andra arter, ger välgörande energi till andningsområdena. Strö det bara i minimala mängder när du förbereder misosoppa, vars yang snabbt kommer att spridas i kroppen, särskilt i kallt väder. Utvändigt kan ingefära appliceras i kompresser för att lindra vissa åkommor. För att göra dem behöver du bara placera en eller två teskedar MIMASA ingefära i en påse av bomullstyg och sänka ner den i mycket varmt vatten (men inte kokande). Efter några ögonblick, när vattnet har blivit impregnerat med ingefära, är det bara att blötlägga en handduk och applicera den på området som ska bearbetas som en kompress, och se till att det är så varmt som möjligt. Det slutar efter cirka 20 minuter, när huden har blivit röd, och värmen kommer att bevaras genom att täcka området med en ylleduk.
På så sätt hjälper ingefära till att lindra ledvärk som ländryggen, ischias eller reumatism, bland annat. Det är också ett naturligt botemedel mot huvudvärk, migrän och migrän.