MIMASA ingefära är gjord av ingefärsrotspulver. Förutom att användas som en kulinarisk krydda, kan den användas i varma kompresser som ett avsvällande medel för smärtsamma eller slemmättade områden. Det är tillrådligt att använda MIMASA ingefära som en krydda i din kost, eftersom den, liksom andra arter, ger nyttig energi till andningsområdena. Strö det bara i minimala mängder när du förbereder misosoppa, vars yang snabbt kommer att spridas i kroppen, särskilt i kallt väder. Ingefära hjälper till att förebygga hjärt-kärlsjukdomar och sänker kolesterolnivåerna i blodet. Det hjälper också till att förbättra blodflödet på grund av dess vasodilaterande effekt, vilket gör det lämpligt för personer som tenderar att ha kalla händer och fötter, och har en antikoagulerande effekt. Ingefära underlättar matsmältningen och rekommenderas om du lider av gaser, uppblåst mage, tyngd eller magspasmer. Dessutom gynnar dess konsumtion behandlingen av irritabel tjocktarm. Vid illamående kan ingefära i form av en infusion – tillsammans med honung eller annat sötningsmedel – lindra detta problem, oavsett om det orsakas av graviditet eller cellgiftsbehandlingar. Å andra sidan verkar ingefära positivt på förkylningar eller någon annan infektion (kärlkramp, bronkit, otit, cystit, etc.).