Att införliva agar-agar i kosten ger oss det rekommenderade dagliga fiberintaget, vilket är 30 gram. Agar-agar innehåller inte sockerarter eller fetter och dess kaloriintag är noll. Eftersom den inte innehåller socker eller gluten är den lämplig för diabetiker och celiaki.
Undvik ökningen av fett, eftersom det inte ger några kalorier till kroppen och har en hög mättande kraft; förstoppning, eftersom det reglerar tarmpassage och regenererar, medan det mjuknar upp, tarmväggarna; kolesterol och diabetes, eftersom det minskar upptaget av kolesterol, fetter och socker i kroppen.
När den är tillagad bildar Agar-Agar en gel med mjuk textur som inte ger några tugg- eller sväljproblem. Av denna anledning är den idealisk för äldre människor. På samma sätt, på grund av dess förmåga att fånga och underhålla vätskan som intas i dieter, förhindrar den uttorkning.
Hur man använder:
- För att förbereda gelatin, späd pulvret i en kall vätska och koka i 5 minuter. Mängden pulver beror på den önskade konsistensen.
– Till en fruktgelé kan du använda äppeljuice och när den har kokat i 5 minuter kan du hälla den i en form med hackad färsk frukt. Den serveras kall.
– Den kan också användas som förtjockningsmedel i såser och krämer, späd den kall i förväg för att undvika klumpar.