Kuzu är den bearbetade roten av Pueraria Thumbergiana eller Pueraria Hirsuta Matsum. Beredningen av dagens kuzu har knappast förändrats på århundraden. Kvaliteten på MIMASA Det är mycket viktigt att kvaliteten och renheten hos kuzu är säkerställd, jämfört med moderna imitationer baserade på pilrotsmjöl, sötpotatis, majs, etc., som är billigare men inte ger effekterna av den äkta produkten. Å andra sidan erbjuder MIMASAs ekologiska kuzu en komplett garanti, utan blandningar av något slag, så dess effekter är garanterade. Hälsosamma tillämpningar Kuzu-avkok har traditionellt använts för att främja svett och lindra feber när du är förkyld eller influensa. Barn har en yang-natur, så den neutrala karaktären hos kuzu är mycket lämplig. Avslappnande kraft I Japan används kuzu också som muskelavslappnande och blodcirkulationsstimulerande medel, vilket lindrar muskelspänningar. Eftersom denna krydda även innehåller isoflavonoider hjälper den till med problem relaterade till hjärnans blodkärl som huvudvärk, ringningar i öronen, trötthet i ögonen, irritation, sömnlöshet, etc. Dessutom gynnar dess konsumtion stabiliseringen av det vegetativa nervsystemet. Kuzu är också effektivt för att minska kramper och spasmer hos barn och stelhet hos äldre, eftersom det slappnar av det parasympatiska nervsystemet. Beredningsmetod MIMASA ekologisk kuzu framställs genom att späda två teskedar i ett glas kallt vatten och sedan koka den i cirka fem minuter tills den får en gelatinös, färglös eller rosaaktig och nästan genomskinlig konsistens. Den är kryddad med ekologisk tamari från MIMASA eller ekologisk tamari-shoyu från MIMASA. I kulinariska beredningar används det som ett naturligt förtjockningsmedel på grund av sin smaklösa smak. Således kan den också spädas i kallt vatten och tillsättas under de sista minuterna av tillagning av soppor, grönsaker, grytor, grönsakstårtor eller kakor (sprid ut den över ytan innan den sätts in i ugnen). MIMASAs ekologiska kuzu fungerar även som dressing i bland annat sallader eller till att laga fisk. Dess neutrala smak kombineras perfekt med vilken söt eller salt mat som helst och är lättsmält tack vare sin renhet. Vi kan tillsätta en MIMASA umeboshi till preparatet och även koka det, när vi vill stimulera levern och hjälpa till att reglera förstoppning.