MIMASA Kukicha te har tillverkats av kvistar och stjälkar från den gröna teplantan i mer än 30 år. Den största skillnaden med andra kukicha-teer på marknaden är att MIMASA kukicha-teet är rostat, tre eller fyra gånger i följd, vilket ger det en unik arom och doft.
Nästan 50 % av det japanska teet produceras i Shizuoka-prefekturen (i centrala Japan), medan MIMASAs ekologiska kukicha-te kommer från den östra delen av det japanska landet, där tack vare klimatet i det bergsområde där det odlas, ett te av överlägsen kvalitet produceras. Shizuoka-teet är mer bittert och sammandragande, så det måste rostas mer för att mjuka upp dess arom och smak. I tefälten finns 8 meter höga fläktar som blåser varm luft på tebladen för att förhindra att de fryser. Dess temperatur bör inte sjunka under 3 ºC för att inte försämra kvaliteten.
Kukicha-teet ligger kvar i teet i tre år innan det plockas. Detta faktum ger det intressanta egenskaper jämfört med andra teer. Således uppnår den mycket viktiga remineraliserande och alkaliserande effekter. Detta te innehåller bland annat intressanta mängder kalcium (högre än mejeri), fosfor och C-vitamin. På grund av dess alkaliserande egenskaper kan kukicha-te ge intressanta fördelar för att övervinna trötthet. Att ofta konsumera kukicha-te kan vara mycket bra för matsmältnings- och diuretiska effekter, hjälpa till att ta bort orenheter från kroppen och även reglera tarmpassage. I denna mening kan du lägga till några droppar ekologisk tamari-shoyu från MIMASA eller koka den med en MIMASA umeboshi.
Eftersom den knappt innehåller koffein och å andra sidan är mycket rik på mineraler och vitaminer passar den mycket bra för barn, äldre och sjuka. Det kan också drickas under dagen, varmt eller kallt, eftersom vi inte bara kommer att återfukta oss med vattnet, utan vi kommer att dra nytta av dess näringsämnen. Koka bara MIMASA kukicha-te med vatten i några minuter eller förbered en infusion. En kanelstång och en bit citronskal kan läggas till vattnet.