Vårt vitamin B-12 skapas genom en jäsningsprocess, och inga animaliska produkter används.
Råvaran kommer från flera länder, oftast europeiska. Den passar både vegetarianer och veganer.
Vitamin B12 är en komplex substans vars centrum är mineralet kobolt.
Detta vitamin isolerades först från levern 1948 och är nödvändigt för DNA-syntes och normal homocysteinmetabolism. Dock vid achlorhydria (frånvaro av saltsyra i magen) kan detta vitamin kanske inte utvinnas från mat.
Vitamin B12 finns främst i livsmedel av animaliskt ursprung, såsom kött. På grund av detta rekommenderar vårdpersonal ofta det till vegetarianer och veganer.
Det deltar i grunden i den snabba regenereringen av benmärg och erytrocyter. Vitamin B12, järn och folsyra, alla identifierade som hematiniska faktorer, är avgörande för korrekt bildning av blodkroppar och för normal funktion av immunsystemet och nervsystemet.
Liksom de flesta B-vitaminer bidrar det till normal energiomsättning och de processer som frigör energi från maten.
Det är nödvändigt för produktionen av det myeliniserade lagret, såväl som för ett hälsosamt kardiovaskulärt system, det hjälper till att minska trötthet och utmattning och bidrar till celldelningsprocessen. Det främjar också normal psykologisk funktion.
Dessa små, lätta att svälja tabletter ger 1000 mikrogram vitamin B12. De tillverkas i Storbritannien under strikta farmaceutiska GMP-tillverkningsstandarder.