Det är mer än bevisat att många människors dieter ger otillräckliga mängder av två viktiga näringsämnen för benbildning: kalcium och magnesium, och att lågt kalciumintag kan gynna minskningen av benmassan med åldern.
Det brittiska hälsoministeriet rekommenderar att kvinnor får i sig upp till 1 200 mg kalcium per dag, en nivå som är svår att uppnå genom enbart diet, särskilt om det är en diet som innehåller få mejeriprodukter.
Både kalcium och magnesium bidrar till energiomsättningen, den normala delning och differentiering av celler, och till normal funktion av tänder och muskler. Magnesium, som alltmer saknas i maten vi konsumerar, är känt för sitt deltagande i fixeringen av kalcium i skelettet. Den samarbetar också i normal funktion: psykologisk, proteinsyntes, nervsystemet och bidrar till elektrolytbalansen.
Det hjälper också till att minska trötthet och utmattning.
Kalcium bidrar å sin sida till normal blodkoagulation och normal funktion av neurotransmission och matsmältningsenzymer.
Vitamin D och K deltar i det normala underhållet av skelett och i synnerhet vitamin K bidrar till normal blodkoagulering. D-vitamin är viktigt för a immunförsvar i gott skick och viktigt för upptag och normal användning av kalcium och fosfor.
Kalcium bidrar till att minska bendemineralisering hos postmenopausala kvinnor. Låg bentäthet är en riskfaktor för osteoporotiska benfrakturer hos kvinnor i åldern 50 år och äldre.
LAMBERTS Osteoguard levererar kalcium och magnesium tillsammans med bor och vitamin D och K. Det är en allt-i-ett benhälsoformel som innehåller höga halter av kalcium och magnesium, tillsammans med bor och vitamin D och K. Även om en tablett per dag utgör ett bra stöd för de flesta dieter, två tabletter om dagen är att föredra för de vars kost innehåller få mejeriprodukter, eller för kvinnor i klimakteriet. Osteoguard är en utmärkt partner för de flesta formler.
Vi använder mineralföreningar av fina kvalitet (farmaceutisk kvalitet) i denna produkt för att hjälpa till att maximera absorptionen, och tabletterna är belagda för att göra dem lätta att svälja.