Vitaminer är en grupp organiska näringsämnen som är nödvändiga för att reglera kemiska processer i kroppen.
I allmänhet kan kroppen inte syntetisera dem, så de måste fås via mat eller i form av kosttillskott.
Det finns två huvudgrupper av vitaminer: fettlösliga vitaminer, som vitamin A, D och E, som kan lösas upp i fett och lagras i kroppen, och vattenlösliga vitaminer, som vitamin B och C, som är lösliga i vatten och som kroppen inte kan lagra.
Naturligt vitamin E (d-alfa-tokoferol) har vetenskapligt bevisats vara dubbelt så potent som dess syntetiska motsvarighet (dl-alfa-tokoferol) och har av många forskare utropats som en av de viktigaste dietantioxidanter som människan känner till.
Vitamin E skyddar varje cell i kroppen mot oxidativ stress orsakad av reaktiva föreningar som kallas "fria radikaler", och dessa skyddande egenskaper har satt vitamin E i centrum för global forskning.
LAMBERTS tillhandahåller vitamin E i sin naturliga d-alfa-tokoferolform, eftersom det är den form som det produceras i i livsmedel.
Forskning visar att naturligt E-vitamin har överlägsen biologisk aktivitet, absorberas lättare och bibehålls i kroppen än syntetiskt E-vitamin.
Den syntetiska formen kallas dl-alfa-tokoferol, och det är den billigaste och vanligaste som används i många E-vitaminprodukter.
Det finns vetenskapliga studier som tyder på att det kan hjälpa till att upprätthålla hjärtats välbefinnande genom att förhindra att fleromättade fetter i kroppen omvandlas genom oxidation till mättade fetter och på så sätt skyddar alla membran, inklusive lungornas och blodkärlens.
LAMBERTS Vitamin E tillverkas i Storbritannien i lokaler som arbetar under strikta GMP-läkemedelstillverkningsstandarder.
Vårt E-vitamin extraheras från en naturlig vegetabilisk olja och levereras i gelatinfria kapslar.
Vitamin E finns också i vegetabiliska oljor, nötter och frön (som mandel och solrosfrön), gröna bladgrönsaker och fullkorn.