Det finns allt fler vetenskapliga bevis som stöder användningen av essentiella fettsyror för att förhindra uppkomsten av olika störningar.
Det finns två familjer av essentiella fettsyror, Omega 3-serien och Omega 6-serien. Båda serierna är av avgörande betydelse för att säkerställa optimal näring, och eftersom kroppen inte är kapabel att tillverka dem från andra näringsämnen (därav termen "essentiella"). det är viktigt att båda serierna av fettsyror finns i kosten.
Forskning pekar på att Omega 3-fettsyror är viktiga för att upprätthålla välbefinnandet i hjärtat, lederna och huden. Linfröolja är ett utmärkt alternativ till fiskoljor, eftersom oljan som erhålls från linfrön innehåller 60 % av sitt innehåll i alfa-Iinolensyra och innehåller nästan dubbelt så mycket Omega 3 per gram som fiskoljor.
Kroppen omvandlar alfa-linolensyra till omega 3-fettsyrorna som finns i fiskolja (EPA och DHA) enligt dess behov. Eftersom kroppen är ett väsentligt näringsämne behöver kroppen alfa-linolensyra i stora mängder, men eftersom den är mycket instabil är det inte alltid möjligt att veta den exakta mängden som vår kost ger.
LAMBERTS linfröolja är kallpressad för att säkerställa att dess näringsmässiga egenskaper bibehålls. Linfröolja är också en bra källa till Linolsyra; den andra viktiga essentiella fettsyran som vår kost måste ge.
• Vegetarisk källa till Omega 3.
• Kapseln och vitamin E skyddar Omega 3 från oxidation.