Aminosyror används av kroppen för att bygga proteiner. Proteiner är väsentliga för bildandet av celler och är också kopplade till den biokemiska strukturen hos hormoner, enzymer, signalsubstanser och antikroppar.
Aminosyror klassificeras som essentiella eller icke-essentiella. Essentiella aminosyror kan inte syntetiseras i kroppen och måste erhållas genom kosten, medan icke-essentiella aminosyror, även om de är mycket viktiga för hälsan, kan syntetiseras i kroppen och därför inte klassificeras som "essentiella". LAMBERTS aminosyror presenteras i "fri form", det vill säga de är redo att absorberas och användas av kroppen (de behöver inte smältas).
Glutamin är den vanligaste naturligt förekommande icke-essentiella aminosyran i kroppen och kan härledas från glutaminsyra, en annan medlem av aminosyrafamiljen. Både glutamin och glutaminsyra finns i proteinrika livsmedel som rött kött, nötter och fisk. Olika vävnader i kroppen har olika krav på L-glutamin, och de ivrigaste konsumenterna är tarmarnas celler, medan musklerna är höga producenter av L-glutamin.
LAMBERTS L-Glutaminpulver är ett enkelt och prisvärt sätt att komplettera din kost med denna fascinerande aminosyra; eftersom den ofta rekommenderade dosen är 5 gram, en mängd som vi skulle hitta i 10 kapslar. LAMBERTS L-Glutamin är ett rent pulver med mild smak, som enkelt kan blandas med drycker eller strö på mat.