Användningen av kronärtskocka i örtmedicin beskrevs för första gången på 400-talet f.Kr. Det finns bevis för dess användning sedan den egyptiska civilisationens tider för närings- och terapeutiska ändamål. Denna växt tillhör familjen Asteraceace, som även inkluderar Milk Thistle. Även känd som jordärtskocka, producerar denna växt stora lila och gröna blommor och skiljer sig från jordärtskocka, en ätbar rotfrukt. Traditionellt har kronärtskocksextrakt använts för att lindra obehag som vissa människor upplever efter måltider. Det är kronärtskockbladen som innehåller de aktiva komponenterna, den viktigaste är cynarin och kronärtskockflavonoider, inklusive luteolin, är kraftfulla antioxidanter som representerar kronärtskockans främsta fördelar. Kronärtskocksextrakt standardiserat till 5 % cynarin, vilket ger en relevant mängd av 16 mg cynarin per tablett. Användningsanvisningar: Ta 1 till 2 tabletter med en måltid. Alternativt kan 2 tabletter tas före en fet måltid för att underlätta matsmältningen. Överskrid inte den uttryckligen rekommenderade dagliga dosen. Med en behållare har du: 180 dagar max.