Kanel har använts i tusentals år för att hjälpa mot matsmältningsproblem.När forskning visar att kanel också kan hjälpa kroppen att upprätthålla en jämnare balans mellan sina energireserver mellan måltiderna.
Få företag producerar alla sina örtprodukter i extraktform, men på LAMBERTS tycker vi att det är viktigt att göra det. Så även om alternativet "hela örten" låter bra, är det helt enkelt det torkade växtmaterialet, som i första hand kommer att ge fibrer och få aktiva ingredienser (och detta är om det går att smälta). LAMBERTS örter är koncentrerade, lösliga och utgör en garanti för säkerhet och effektivitet.
När vi använder örter och kryddor i LAMBERTS formler ser vi alltid till att använda rätt kryddor och viktiga växtdelar. Detta är anledningen till att vi har valt barken, och inte oljan, eftersom det är denna som har dokumenterat växtens huvudverkan. Vi har också använt samma nivåer av kanelextrakt som används i relevanta vetenskapliga studier, vilket tyvärr inte sker idag med alla kanelbaserade produkter på marknaden.
Den karakteristiska smaken och aromen av kanel kommer från en förening i den eteriska oljan i barken och det är de olika terpenerna som finns i den flyktiga oljan som tros ge hälsofördelar.
Vi använder ett rent, höghållfast extrakt av kanelbark, inte att förväxla med kulinarisk kanel. Våra tabletter är belagda så att de är smakfria (även om de har en behaglig lukt av kanel) och lätta att svälja.
Precis som med LAMBERTS-produkter tillverkas och förpackas dessa tabletter i Storbritannien enligt strikta GMP-läkemedelstillverkningsstandarder.