Denna produkt innehåller ett tekniskt avancerat gurkmejaxtrakt som är speciellt förberett för att avsevärt öka absorptionen från matsmältningssystemet. Den tillverkas med den patenterade UltraSOL ™ -teknologin. Detta är en molekylär spridningsprocess, förbättrar biotillgängligheten för dåligt absorberade näringsämnen och ökar vattendispersionen av fettlösliga ingredienser. Ett etablerat problem med gurkmeja är att det inte är Det upplöses lätt i vatten, och detta kännetecken för föreningen är vad som tros begränsa den mängd som kan absorberas från våra matsmältningssystem betydligt. Av den anledningen har vi noggrant valt ett extrakt av gurkmeja med förbättrad absorption. Den viktiga aktiva ingrediensen i gurkmeja är curcumin som finns i anläggningens rot som ansvarar för dess ljusgul färg. I mer än 2500 år har gurkmeja varit Han har använt för att behandla mag-tarmsjukdomar, artrit smärta och låg energi. Den grekiska doktorn Dioscorides och utforskaren Marco Polo nämnde det redan i sina skrifter. Vetenskapliga studier har redan visat hur curcumin kan hämma de föreningar som är involverade i ledinflammation. Av denna anledning kombinerar proffs ofta gurkmeja med glukosaminsulfat för att lindra ledens obehag såsom stelhet. Gurkmeja införs också alltmer i formuleringar för att förbättra ryggproblem. Nästan alla kommersiella presentationer på marknaden ger emellertid endast mycket låga nivåer av detta krydda. Nylig forskning har visat positiva resultat som hjälper till att undvika täta / inkonsekventa tarmrörelser och flatulens förknippade med mycket känsliga tarmar, med endast 2 till 3 gram gurkmejaxtrakt dagligen. På relativt kort tid visade personer som drabbats av detta obehagliga obehag under lång tid (i vissa fall över 10 år) tydliga positiva effekter.