Den är också känd som Rosmarino och vissa författare kallar den "Spaniens ginseng." Bladen används framför allt och ibland blommorna. Det är en växt mycket rik på aktiva ingredienser och dess verkan utövas på nästan alla organ.
Rosmarinbladet innehåller eterisk olja (1,0-2,5%), vars sammansättning kan variera avsevärt beroende på den aktuella kemotypen samt växtens utvecklingsstadium vid skördetillfället. De mest karakteristiska komponenterna är: 1,8-cineol (20-50%), α-pinen (15-25%), kamfer (10-25%), kamfen (5-10%), borneol (1-6% Bornylacetat (1-5%) och a-terpineol (12-24%). I Medelhavsområdet dominerar två typer av rosmarinessens: en med ett högt innehåll av 1,8-cineol (i Marocko och Tunisien) och den andra med ett lågt innehåll av denna förening (i Spanien). Andra föreningar är: bittra diterpeniska laktoner (karnosol); polyfenoler: koffein- och rosmarinsyror, flavonoider (apigenin, luteolin, bland andra); triterpener (ursolsyra).
Yttranden av kunderna
Den här produkten har inga recensioner ännu. Skriv den första recensionen!
Vi har mycket mer att erbjuda dig, glöm inte att besöka våra andra kategorier