Det finns ett brett utbud av myntaarter. Fram till 1600-talet användes alla (Mynta, Pennyroyal, Pepparmynta, etc.) på samma sätt, och det gjordes inget verkligt försök att särskilja deras sorter.
Numera, i väst, är pepparmynta den mest använda. Bladen och blommande toppar används.
Beståndsdelar: Bladen innehåller mineraler, flavonoider (derivat av apigenol och luteolol, mentol), en bitter princip, tannin, triterpener (ursolsyra och oleanolsyra), fenolsyror (kaffe, klorogen, rosmarin, etc), men deras princip Den huvudsakliga aktiva Beståndsdelen är den eteriska oljan rik på fri och förestrad mentol (mättad monocyklisk terpen sekundär alkohol), terpenkarbider (pinen, limonen, fellandren), menton (keton motsvarande mentol) och menthofuran. Dess innehåll av flavonoider, bitterprincipen och eterisk olja ger den magegenskaper (stimulerar utsöndringen av magsaft), karminativ, kramplösande, koleretisk och cholagogue. Egenskaper: Växt har använts i mer än 3 000 år. Rot och rhizom används. Beståndsdelar: Innehåller en triterpen: glycyrrhizin, som omvandlas till glycyrrhetinsyra, vilket ökar utsöndringen av magslem och minskar utsöndringen av pepsinogener. Glycyrrhizin har, förutom sin magsårverkan, sötning, slemlösande, hostdämpande och helande kraft. Innehåller liquiritosido och isoliquiritosido (flavonoider) med kramplösande verkan. En annan flavonon har nyligen hittats med anti-ulcusaktivitet, överlägsen glycyrrhizin. Det är 3-di-(metyl-hexunorat)-4,7-dihydroxiflavonol. Den innehåller också: sackaros, dextros (5-10%), stärkelse (30%), protein, fett, eterisk olja, hartser, asparagin.
Yttranden av kunderna
Den här produkten har inga recensioner ännu. Skriv den första recensionen!
Vi har mycket mer att erbjuda dig, glöm inte att besöka våra andra kategorier