Öljäst Öljäst är biprodukten som är resultatet av jäsningen av öl av bakterien Saccharomyces cerevisae. För att erhålla avbittrad jäst renas jästen från bryggningen, vilket eliminerar vaxer och andra icke-närande produkter. Öljäst används för sitt höga näringsvärde; Den är rik på proteiner (50 %), kolhydrater (35 %), mineraler (10 %) och B-komplex vitaminer. Först och främst är proteinerna den innehåller av högt biologiskt värde. Det ger både essentiella aminosyror och vissa icke-essentiella aminosyror. Till exempel hjälper asparaginsyrahalten till att skydda levern från eventuell förgiftning, särskilt av ammoniumderivat. För det andra är kolhydraterna den innehåller föreningar, det vill säga polysackarider, en del av dem fibrer (cellulosa) och andra långsamt absorberade kolhydrater, vilket innebär fortsatt energi utan en ökning av det glykemiska indexet. För det tredje, i mineraler är innehållet av kalium och fosfor viktigt, och i mindre utsträckning magnesium, selen, kalcium och mangan. Slutligen innehåller öljäst betydande mängder B-komplex vitaminer, särskilt B1 (tiamin) B-komplex vitaminer är viktiga för de enzymatiska reaktionerna av proteiner, kolhydrater och lipider. Den enda nackdelen med jäst är dess bittra smak, men genom att debitera jästen har konsumenten alla näringsämnen utan den obehagliga smaken. Bruksanvisning: Ta 4-5 tabletter om dagen, mellan måltiderna. Presentation: Behållare med 600 500 mg tabletter.