Macererad vitlök Vitlök har tre grundläggande egenskaper: skyddande mot infektioner, regulator av blodtryck och skyddande mot åderförkalkning. Vitlök har sina antiparasitära egenskaper till flyktiga ämnen med vermifuge egenskaper, det vill säga de dödar tarm- och magparasiter; och den har sina antibiotiska och antivirala egenskaper till ett ämne som kallas "allicin", med antiseptiska, bakteriedödande och svampdödande egenskaper. In vitro-aktivitet har visats mot Candida albicans, Trichomonas, Staphylococcus aureus, E. coli, Salmonella typhi, S. paratyphi, Shigella dysenterica och Vibrio cholerae. Som en regulator av hypertoni fungerar vitlök som en vasodilator, vilket minskar blodtrycket och minskar blodplättsaggregationen, vilket avsevärt förbättrar blodcirkulationen. Slutligen har vitlök visat sig ha en hypolipidemisk verkan, som reglerar både triglycerider och kolesterol i blodet. Kort sagt, vitlöksolja skyddar det kardiovaskulära systemet (och kroppen i allmänhet) på tre nivåer: förebygga infektioner, kontrollera blodtrycket och reglera kolesterolnivåerna. Bruksanvisning: Ta 600-1200 mg tre gånger om dagen, med måltider. Varningar: Vitlök har inte många kontraindikationer, men vissa personer har upplevt en viss halitos, som vanligtvis försvinner efter ett tag. I mycket höga doser, på fastande mage, kan det orsaka magirritation. Det kan öka blödningen, så om du tar antikoagulantia, kontakta en läkare. Rekommenderas inte under graviditet och amning.