Kronärtskocka De aktiva ingredienserna i kronärtskocka är cinnarine (bitter princip) och olika flavonoider; Den är också rik på matsmältningsenzymer, kalium och mangan.
Egenskaper:
• Kronärtskockans egenskaper är flera: för det första är den lipidsänkande och hypoglykemisk. Det vill säga att det minskar nivåerna av kolesterol, fett och blodsocker.
• Så det är mycket fördelaktigt för diabetiker, högt kolesterol och åderförkalkningsproblem. För det andra är det urindrivande, så det används för att minska blodurea och som ett rengöringsmedel.
• För det tredje är det koleretiskt, det vill säga det ökar gallsekretionen, så det hjälper till med matsmältningen av fett, gulsot och lat lever.
En del av fördelarna:
• Kronärtskockan är leverskyddande och stimulerar förnyelsen av leverceller.
• Därför är det indicerat för hepatit, cirros eller exponering för toxiner. Kronärtskockan, för sin anmärkningsvärda verkan på galla och lever, är en del av många farmaceutiska preparat.