Bryggerjäst Bryggerjäst är biprodukten som härrör från jäsning av öl av bakterien Saccharomyces cerevisae. För att erhålla obundet jäst renas jästen som resulterar i bryggning, vilket eliminerar vaxer och andra icke-näringsrika produkter. Bryggerjäst används för sitt höga näringsvärde; Det är rikt på protein (50%), kolhydrater (35%), mineraler (10%) och B-vitaminer. För det första är proteinerna som innehåller högt biologiskt värde. Det ger både väsentliga och vissa icke-essentiella aminosyror. Till exempel hjälper asparaginsyrainnehållet till att skydda levern mot möjlig förgiftning, särskilt med ammoniumderivat. För det andra är kolhydraterna det innehåller föreningar, det vill säga polysackarider, några av dem fibrer (cellulosa) och andra kolhydrater med långsam absorption, vilket betyder fortsatt energi utan att öka det glykemiska indexet. För det tredje är halten kalium och fosfor viktigt i mineraler och i mindre utsträckning magnesium, selen, kalcium och mangan. Slutligen innehåller bryggerjäst betydande mängder B-vitaminer, särskilt B1 (tiamin). B-vitaminer är viktiga för enzymatiska reaktioner av proteiner, kolhydrater och lipider. Den enda nackdelen med jäst är dess bittera smak. Konsumenten har emellertid alla näringsämnen utan den obehagliga smaken när den lossas. Hur du använder: Ta 4-5 tabletter per dag mellan måltiderna. Presentation: Paket med 600 tabletter på 500 mg.