Alfalfa är rik på mineralsalter som kalcium, fosfor, kalium och zink; vitaminer som betakaroten, vitamin B och C, essentiella aminosyror och fibrer. Den innehåller saponiner (2-3%), flavonoider och steroler. Den har remineraliserande, tonande och hemostatiska egenskaper, ökar aptiten och främjar tillväxten.
I Kina används det för att förbättra sjukdomar i matsmältningskanalen; i Indien används det för dålig matsmältning. Nordamerikanska indianer rekommenderade alfalfa för att ta bort gulsot och för att göra koagulerande blod flytande. Alfalfa rekommenderas traditionellt som tonic för matsmältningsbesvär, dyspepsi, anemi, aptitlöshet och dålig assimilering av mat. Dess saponininnehåll minskar kolesterolet och undviker bildandet av ateromplack (som orsakar åderförkalkning).
Bruksanvisning: 2-3 tabletter före måltid, två eller tre gånger om dagen. Varningar: På grund av dess östrogena effekter, bör alfalfa inte användas under graviditet eller under amning.
Presentation: Förpackning med 100 tabletter à 700 mg med 665 mg alfalfa och 35 mg mikrokristallin cellulosa.