Med ett hälsosamt matsmältningssystem kan vi undvika eller förbättra störningar som: laktosintolerans, flatulens, tyngdkänsla och uppblåsthet, kronisk trötthet, fibromyalgi och reumatoid artrit. DIGEZYME® (ALFAAMYLAS, NEUTRAL PROTEAS, CELLULAS, LAKTAS OCH LIPAS): Amylas är ett enzym som hjälper till att smälta kolhydrater. Proteas, ett enzym som hjälper till att smälta proteiner. Det har förmågan att verka på peptidbindningarna i proteinmakromolekyler, vilket reducerar dem till organiska monomerer som kallas aminosyror. Cellulas, ett hydrolasenzym som kan bryta ner cellulosa till glukos. Laktas, ett enzym (av typen a-galaktosidas) som är väsentligt i processen att omvandla laktos, ett dubbelsocker (disackarid), till dess komponenter glukos och galaktos. Lipaser är enzymer som har funktionen att dissociera kovalenta bindningar mellan komplexa lipider, omvandla dem till glyceroler och fettsyror som kan assimileras av kroppen. Probiotikakonsumtion förbättrar tarmbalansen, ökar skyddet av tarmbarriären och är ett effektivt hjälpmedel vid störningar av tarmens rörlighet (både på grund av brist och överskott). Proteolytiska enzymer utvunna från ananas och papayafrukter. Till skillnad från de flesta matsmältningsenzymer är bromelain aktivt över ett ganska brett pH-område (4,5-9,8) vilket gör att det kan verka i både den sura miljön i magen och den alkaliska miljön i tunntarmen. Betain: Används för homocysteinuri (en ärftlig sjukdom där kroppen inte kan bryta ner ett visst protein, vilket leder till en ansamling av homocystein i blodet). L-METHIONIN: En essentiell aminosyra i kroppen, men som vår kropp inte producerar, och som ansvarar för att transportera fett till cellerna för att omvandla det till energi. Kronärtskocka ESCOP rekommenderar dess användning för matsmältningsrubbningar (t.ex. magsmärtor, illamående, kräkningar, mättnadskänsla, flatulens) och lever- och galldysfunktioner. Aktivt kol är känt för att fånga in skadliga kemikalier och gifter. Det verkar på hela magen och båda tarmarna, och sägs minska mängden giftiga ämnen med upp till 60 %. hjälper till att främja ett hälsosammare matsmältningssystem. Alla växter har karminativa effekter, rekommenderade för behandling av dyspepsi, kolik, spastiska störningar i mag-tarmkanalen, flatulens och en känsla av mättnad. Dess rot är det huvudsakliga bittra tonicmedlet som används i folkmedicin. Det anses särskilt användbart vid kroniska sjukdomstillstånd och i alla fall av svaghet i matsmältningssystemet och brist på aptit.