Med ett hälsosamt matsmältningssystem undviker eller förbättrar vi störningar som: laktosintolerans, gasbildning, tyngdkänsla och uppblåsthet, kronisk trötthet, fibromyalgi, reumatoid artrit. DIGEZYME® (ALFAAMYLAS, NEUTRAL PROTEAS, CELLULAS, LAKTAS OCH LIPAS): Amylas är ett enzym som hjälper till att smälta kolhydrater. Proteas, enzym som hjälper till att smälta proteiner. Det har förmågan att verka på peptidbindningarna i proteinmakromolekyler, vilket reducerar dem till organiska monomerer som kallas aminosyror. Cellulas, hydrolasenzym som kan bryta ner cellulosa till glukos. Laktas, ett enzym (av typen a-galaktosidas) som är väsentligt i processen att omvandla laktos, ett dubbelsocker (disackarid), till dess komponenter glukos och galaktos. Lipaser är enzymer som har funktionen att dissociera kovalenta bindningar mellan komplexa lipider och föra dem till ett tillstånd av glyceroler och fettsyror som kan assimileras av kroppen. Konsumtionen av probiotika förbättrar tarmbalansen, ökar skyddet av tarmbarriären, är ett effektivt hjälpmedel vid förändringar i tarmens rörlighet (både på grund av brist och överskott) Proteolytiska enzymer utvunna från ananas och papayafrukt. Till skillnad från de flesta matsmältningsenzymer är bromelain aktivt i ett ganska brett pH-område (4,5-9,8) vilket gör att det kan verka i både den sura miljön i magen och den alkaliska miljön i tunntarmen. Betain: Används för homocysteinuri (en ärftlig sjukdom där kroppen inte kan bryta ner ett visst protein, vilket orsakar en ansamling av homocystein i blodet). L-METHIONIN: Essentiell aminosyra i kroppen, men som vår kropp inte producerar, och ansvarar för att transportera fett till cellerna för att omvandla det till energi. Kronärtskocka ESCOP rekommenderar användning vid matsmältningsbesvär (till exempel magsmärtor, illamående, kräkningar, mättnadskänsla, flatulens) och lever- och galldysfunktioner. Aktivt kol är känt för att fånga in skadliga kemikalier och gifter. Det verkar i hela magen och båda tarmarna, och sägs minska mängden giftiga ämnen med upp till 60%. hjälper till att främja ett hälsosammare matsmältningssystem. Växter, alla, med karminativa effekter, rekommenderas därför för behandling av dyspepsi, kolik, spastiska störningar i mag-tarmkanalen, flatulens och mättnadskänsla. Dess rot är den huvudsakliga bittra tonic botemedlet som används i populär medicin. Det anses särskilt användbart i tillstånd av förfall av kronisk sjukdom och i alla fall av svaghet i matsmältningssystemet och brist på aptit.