- Beskrivning
- funktioner
- Ingredienser
- Varumärke
CFN Digest FS Axis är ett kosttillskott baserat på aktiva ingredienser som stödjer matsmältningsprocessen.
Egenskaper för de aktiva ingredienserna:
Gurkmeja: blir en idealisk krydda för att skydda levern på ett helt naturligt sätt, tack vare närvaron av curcumin, koffeinsyra, borneol, eugenol och turmenon, alla ämnen med leverskyddande verkan (dvs de hjälper till att skydda levercellerna). Gurkmeja är en utmärkt tonic för matsmältningssystemet, så det är väldigt intressant att underlätta och förbättra matsmältningen, speciellt när det är långsamma eller tunga matsmältningar. Dess konsumtion är mycket användbar vid dyspepsi och särskilt vid en typ av kronisk gastrit där hypoklorhydri (brist på syrasekret i magen) produceras. Det är också användbart för att underlätta matsmältningen av fetter, tack vare dess cholagogue-effekt, varför det är så intressant vid rikliga och överdrivna måltider. Gurkmeja är rik på zingiberen, en aktiv förening som utmärker sig för sina anti-ulcus egenskaper. Det ger också 1-fenyl-hydroxi-N-pentan, ett system som kan stimulera utsöndringar av bukspottkörteljuicer, gastrin och sekretin. Dessutom hjälper det till att bibehålla magsäckens pH. Vid gaser och gasbildning hjälper gurkmeja naturligtvis till att minska dem, tack vare dess karminativa egenskaper, som hjälper till att driva ut gas från tarmen, varför den är lämplig för att lindra tarmgas. Gurkmeja ger en användbar antiinflammatorisk effekt för att minska symtomen i samband med reumatoid artrit och karpaltunnelsyndrom. Detta bevisas av många vetenskapliga studier som har bevisat curcumins antiinflammatoriska egenskaper.
Betain: Betain HCL är ett icke-essentiellt näringsämne och en källa till saltsyra, en kemikalie som naturligt har sitt ursprung i magen och bryter ner fetter och proteiner. Det är nödvändigt för metabolismen (absorptionen) av protein, kalcium, vitamin B12 och järn. Det låga pH-värdet i magens saltsyra gör att den kan smälta bakterier och mikroorganismer som kan ha förtärts. Det finns inga matkällor för Betain HCL, men det förekommer naturligt i parietalcellerna i magen.
Pankreatin: Detta är en blandning av matsmältningsenzymer som finns naturligt i tarmarna. Matsmältningsenzymer är komplexa proteiner som är involverade i matsmältningen och producerar kemiska förändringar i andra ämnen. De fungerar optimalt vid specifik temperatur och pH. De möjliggör smältning av fetter, proteiner och sockerarter. Matsmältningsenzymer inkluderar pankreasenzymer, växtenzymer och enzymer som härrör från svampar. Det finns 3 klasser av matsmältningsenzymer: proteolytiska enzymer som krävs för att smälta proteiner; lipaser, som krävs för att smälta fetter; och amylaser, som krävs för att smälta kolhydrater.
Pepsin: Pepsin är ett matsmältningsenzym som frisätts i magen som pepsinogen. Frisättningen av saltsyra stimulerar frisättningen av denna grundläggande form av pepsin. När pepsinogen utsätts för saltsyra i magen vecklas pepsinogenet ut och bryts ner till pepsin. Pepsinets huvudsakliga funktion är att bryta ner proteiner som finns i maten, såsom la och los, till mindre bitar (polypeptider). Det bryter ned proteiner endast vid vissa punkter, så proteinet smälts inte helt på aminosyranivå. För att det ska hända måste maten passera in i tarmen, där andra enzymer slutför matsmältningsprocessen.
Papain: är ett proteolytiskt enzym, det vill säga med förmågan att smälta matens proteiner och neutralisera magsyrorna, gynna matsmältningen och undvika bildning av gaser. Det liknar pepsin som finns i magsaft, eller trypsin som finns i bukspottkörteljuice. Den erhålls genom extraktion av den vita vätskan genom några snitt i den gröna papayan och bladen på papayan.
Bromelain: det är ett matsmältningsenzym av proteinnatur, som liknar vår organisms och som ger oss en stor mängd medicinska effekter. Det skulle kunna vara ett bra alternativ som antiinflammatorisk, för smärtlindring och som hjälp för matsmältningen. Det är ett ämne som vi hittar i familjen bromelia, främst i ananas och, specifikt, i stjälken. Det är en del av gruppen polyfenoler (bra antioxidanter). Det har bevisats att det verkar genom att bryta ner proteiner, omvandla dem till aminosyror och peptider, små molekyler som kan absorberas, det hämmar även prostaglandinerna som orsakar inflammation, dessutom stimulerar det bildningen av enzymer som bryter ner proteinet som omger det inflammerade området.
Trypsin: är ett peptidasenzym som bryter prostaglandinernas peptidbindningar
- Referens8427729003327
-
Märke
CFN
-
Stycken
60 Units
250 mg gurkmejaextrakt.
200 mg betain-HCl.
50 mg pankreatin.
50 mg pepsin.
25 mg potatis.
15 mg bromelain.
12,5 mg trypsin
Gurkmeja torrt extrakt (Curcuma put L. (Root)), betain, beläggningsmedel (vegetabilisk gel: hydropropylmetylcellulosa), bukspottkörtel, zinkbisglycinat, pepsin, papalin, bromelain, trypsin, antiklumpningsmedel (magnesium- och kiseldioxidskikt).