Dysgeusi, som dessa smakförändringar är kända, påverkar livskvaliteten för människor som lider av det på grund av ett minskat födointag, vilket äventyrar patientens näringsstatus och förändringen av uppfattningen och smaken av mat. DMB®, den aktiva ingrediensen i Tastecare®, kommer från frukten av en växt hemma i tropiskt Afrika, känd som Synsepalum dulcificum. Inuti den innehåller ett glykoprotein som kallas mirakulin och som tack vare sin smakmodifierande egenskap minskar intensiteten hos starka smaker (som syra, bitter eller metallisk) utan att ändra matens ursprungliga smak och underlätta intaget av densamma. Tastecare® kommer i ett tablettformat för att suga och dess effekt varar en timme. Det kan konsumeras med alla typer av livsmedel (kött, fisk, frukt, grönsaker...) och är godkänt som ett nytt livsmedel* av EFSA, European Food Safety Authority. Hur man använder Tastecare: Det rekommenderas att lösa upp en Tastecare® tablett före varje måltid genom att föra den genom munhålan tills den är helt upplöst. Det ska inte tuggas. Du bör sedan vänta några minuter för att uppnå maximal effektivitet. Slutligen kan du äta vilken mat som helst och uppleva effekten av Tastecare.