Medvetet odlat under kriterier för biologisk mångfald och hållbarhet, innehåller guldlin fibrer och vitaminer, särskilt från B- och E-gruppen; förutom mineraler som järn, kalcium, kalium, jod, koppar, fosfor och zink. Det har en mättande effekt så det hjälper oss att kontrollera aptiten. Det är också ett naturligt alternativ för att eliminera gifter från kroppen (vätskedrivande effekt), överskott av vätska och reglera tarmpassage.
Den har en stor kapacitet för återfuktning som gör den lämplig för att göra puddingar och bör i alla fall tas med mycket vätska. Linfrön är ett bra alternativ för att komplettera näringsmässigt och för att dekorera många rätter och livsmedel. För müsli rekommenderas att mala fröna och för pudding att förblöta dem i vatten eller grönsaksdrycker. De kan också tas i infusioner genom att tillsätta 30 gram frön per liter vatten, koka i cirka 5 minuter, låt stå i cirka 10 minuter och filtrera genom en sil.