Grönt te (Thea Sinensis) är en växt med ursprung i östra Asien (Kina, Japan, Ceylon, Java) som nu odlas i många tropiska och subtropiska områden i världen.
Te har använts i öst sedan urminnes tider, och det var från 1600-talet och framåt som dess konsumtion spreds över hela Europa, och var i form av en infusion den mest konsumerade drycken.
För att få gröna teblad torkas de i solen eller utsätts för en rostningsprocess för att bevara deras huvudkomponenter: xantanbaser (främst koffein och tein), katetiska tanniner, eteriska oljor, fenolkarboxylsyror, mineralsalter, B-vitaminer. och C, enzymer och flavonoider (quercetin, kaempferol, myricitin), dessa fungerar som antioxidanter genom att förhindra bildandet av fria radikaler.
Syrsatta fria radikaler är mycket instabila molekyler, som har en särskilt hög kemisk aktivitet, som angriper de fleromättade fettsyrorna i fosfolipiderna som bildar membran och skadar deras struktur och funktion i en kedjereaktion.
Dessa fria radikaler produceras i de normala processer under vilka kroppen använder syre, även om det finns miljöfaktorer som kan påskynda deras bildning.
Vår kropp har försvarsmekanismer som kan försvagas och till och med bli mättade, därav vikten av bidraget från externa antioxidanter som GREEN TEA Flavonoider som fungerar som membranstabilisatorer, eftersom de skyddar cellernas struktur och funktion genom att förhindra radikaler från att angripa hud, slemhinnor och andra vävnader, som också hjälper till att reparera de drabbade områdena, vilket förhindrar uppkomsten av åldrande fenomen. Grönt te är ett utmärkt stöd för att förbättra kroppens försvarssystem, hjälper den att bekämpa många fiender inklusive fria radikaler och andra gifter, vilket ger tillräckliga nivåer av energi och välbefinnande.