Som ett jättelikt ekblad växer det vid Galiciens kuster och kan mäta 1,5 m. Rik på kalcium, jod, proteiner och fibrer är den en av de mest lämpliga för att äta rå i sallader och för att börja laga mat med tång, på grund av dess stora mångsidighet: i soppor, ris, med andra grönsaker, i ugnen, helt enkelt kokta, i empanadas-fyllningar osv.
Vilda atlantiska tång, djupt vatten och fin smak. Rik på lättsmälta proteiner, mineralsalter (exceptionellt bidrag av kalcium), magnesium, fosfor, jod och fibrer.
Hur kan vi konsumera det?
- Rå: Hacka och lägg i blöt i 15 minuter, rengör om det finns skal och lägg i salladen.
- Kokt: Koka i 20 minuter med soppa, grönsaker, potatis, ris, havre, hirs, polenta, mannagryn, etc.
- Sofrita: Med lök till pasta, empanadas, pizzor, pajer etc.