Kokosolja är ett vegetabiliskt fett som erhålls genom kallpressning av den torkade massan som utvinns ur kokosnötter, en frukt från palmen, hemma i Sydostasien.
Dess försörjningskällor är kokospalmer som odlas i Filippinerna, Indonesien och Kenya.
Kokosolja används ofta i livsmedel och är också en erkänd kosmetisk ingrediens för hud- och hårvård.
Den kan användas för att göra tvål och eteriska oljor. Det rekommenderas även inom kosmetika, att applicera direkt på mycket torr eller känslig hud, eller i hårbotten, för torrt, fint och skadat hår. Det kan också läggas till i matlagnings- och bakrecept.
Denna vegetabiliska olja har en behaglig och mjuk kokosnötsarom, den kan hittas i både flytande och fast form, beroende på säsong. I vilken form som helst behåller denna olja sina näringsegenskaper och fördelar.
Den är främst indikerad för hälsan, kokosolja stärker immunförsvaret, förbättrar kolesterolnivåerna, främjar matsmältningen och tarmcirkulationen, hjälper till att bränna bukfett och ökar mättnadskänslan.
För topisk, oral användning och i diffusorer för eteriska oljor.